Moe doordat je je verveelt op het werk?

Naast de burn-out horen we de laatste tijd ook vaker over de bore-out. De verschijnselen, vermoeidheid, lusteloosheid en een verminderd gevoel van competentie komen overeen. De stressbron is echter verschillend. In het artikel ‘verveel je je dood op je werk? Pas op voor de bore-out’ (bron nu.nl) illustreren twee vrouwen hoe zij ontdekten dat ze een bore out hadden.

‘Je bent uitgeput, niet gemotiveerd en de prestaties op je werk zijn niet om over naar huis te schrijven. Is het een burn-out, of verveel je gewoon stierlijk op je werk? De ‘bore-out’ moet je niet onderschatten.
Zowel Desiree Pennings (36) als Eveline Meijvogel (49) dacht aanvankelijk aan een burn-out toen zij zich steeds minder goed in hun vel voelden op het werk. Ergens klopte die beredenering alleen niet.
Beide vrouwen verveelden zich dood en er was geen sprake van een te hoge werkdruk. Nu weten ze dat ze niet te maken hadden met een burn-out, maar met een bore-out; een conditie die qua symptomen erg op een burn-out lijkt, maar waarvan de oorzaak een structureel gebrek aan uitdaging is.’

verder lezen

Uit een bore-out situatie breken?  achtergrondinformatie en tips