Teamdag

Heeft je team nog de juiste spirit? Ontwikkelt het team zich nog of heb je het gevoel dat er betere resultaten en meer werkplezier mogelijk zouden kunnen zijn? Hoe gaan jullie om met toenemende druk wanneer er één of meer teamleden uitvallen en het werk over minder mensen verdeeld moet worden? Hoe draag je ertoe bij dat je team vitaal blijft en op de lange termijn de gevraagde inzet kan blijven leveren?

Met deze teamdag spelen we in op een gezamenlijke verantwoordelijkheid bij de zorg voor vitaliteit. Aan de hand van allerlei opdrachten krijg je helder hoe jullie met uitdagingen omgaan. Ook wordt duidelijk wat mogelijk de valkuilen in jullie team zijn en hoe je kunt voorkomen dat je daarin terecht komt. Als teamleden leer je op een gezonde manier voor jezelf en voor elkaar te zorgen. Je maakt heldere afspraken over hoe je als team drukke tijden opvangt en hoe je zaken oplost.

In de training komen o.a. de volgende onderwerpen aan bod:

  • Hoe reageert het team als geheel en elk teamlid afzonderlijk op stress? Je leert verschillende reactiepatronen herkennen.
  • Welke stressbronnen ervaar je?
  • Hoe kom je tot concrete  oplossingen om onderdelen van het werk te verbeteren?
  • Hoe geef je op een opbouwende manier feedback en maak je verwachtingen en grenzen bespreekbaar?
  • Hoe ondersteun je elkaar en jezelf bij het behouden van een vitale werkstijl en plezier in het werk?

De teamtraining bestaat uit twee dagdelen met het hele team. Bij meer dan 8 deelnemers werken we met 2 trainers. Bij voorkeur houden we de teamtraining op een externe locatie.